maandag 11 mei 2009

Paprika-bloemkoolsoep

Nog een soepje, gewoon omdat ik dat zo graag heb. Het was al lang geleden dat we deze nog gegeten hadden maar kwam hem toevallig terug tegen in één van mijn kookboeken.

Nodig voor 4 à 6 personen:
- 1 ui
- 2 rode paprika's, in reepjes
- 2 aardappelen, in blokjes
- 1 kleine bloemkool (ongeveer een 500g roosjes)
- 1,5l water
- 1,5 kippenbouillon
- 2el mascarpone
- vetstof
- peterselie
- peper en zout

Hak de ui grof en laat enkele minuten stoven op een matig vuur. Voeg de paprikareepjes toe en laat enkele minuten meestoven. Voeg het water toe en breng aan de kook. Wanneer de soep kookt voeg je de kippenbouillon, bloemkoolroosjes en aardappelblokjes toe. Dek de pan af en laat 30 minuten koken. Zet het vuur terug lager en meng de mascarpone onder de soep. Mix dan de soep fijn en breng op smaak met peper en zout. Garneer met fijngehakte peterselie.

1 opmerking:

prutsen zei

Hmmm, hier staan allemaal lekkere dingen. Hier zullen er wellicht wel van in mijn weekmenu's sluipen.